top of page

Stemmassage

larynx.png

Een stemmassage is een techniek die gericht is op het ontspannen en verbeteren van de stem.
 

Er worden verschillende technieken en methode toegepast om de spieren rond de keel en het strottenhoofd te ontspannen, de bloedcirculatie te verbeteren en de stemkwaliteit te optimaliseren.

Stemmassages worden vaak gebruikt door mensen die hun stem veel gebruiken, zoals zangers, sprekers, acteurs, leraren en andere professionals die afhankelijk zijn van een gezonde en krachtige stem.

20231121_095948.jpg
WAT DOET HET?
Ontspanning van de spieren
Helpt bij het verminderen van spanning in de spieren rond de keel en het strottenhoofd, waardoor deze spieren nadien soepeler kunnen bewegen en minder vermoeid geraken.
 
Verbeterde bloedcirculatie
Door de bloedcirculatie in het gebied te verbeteren, kan dit helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van genezing.
 
Stimulatie van de lymfedrainage
Bevordert lymfedrainage, waardoor eventuele ophopingen van vocht verminderd worden. Dit kan gunstig zijn voor mensen die last hebben van stemproblemen als gevolg van zwelling.
Optimalisatie van stemkwaliteit
Mensen die hun stem intensief gebruiken, zoals zangers of acteurs, kunnen baat hebben bij een stemmassage om de kwaliteit van hun stem te verbeteren.
MAAK EEN AFSPRAAK

This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content and make sure to add any relevant details or information that you want to share with your visitors.

bottom of page