top of page

Therapieën

OMFT

OMFT staat voor oromyofunctionele therapie. Deze therapie is gericht op het onderzoeken, vaststellen en afleren van afwijkende mondgedragingen.

Bijna 90% van de bevolking vertoont afwijkend mondgedrag. Dit kan zich uiten in mondademen, foutieve zuig- en bijtgewoonten, afwijkende articulatie, afwijkend slikken en kauwen, … Wanneer men één of meerdere van deze elementen toepast, kan dit rechtstreeks
invloed hebben op de stand van de tanden. Bij volwassenen focussen we minder op de correcte groei van de gebit maar meer op het voorkomen van relaps/terugval. Bij kinderen gaan we preventief te werk. 

Hiervoor ben ik te vinden in het
Medisch Centrum in Wijnegem. Afspraken kunnen telefonisch

 gemaakt worden via: 03 353 44 96

STEM

Bij Labouche kan je terecht voor zowel stemtraining als stemtherapie.

Tijdens stemtraining werken we met gezonde stemmen. We gaan jouw stemmogelijkheden optimaliseren en je stembereik vergroten. Dit heeft een positieve invloed op het geven van presentaties, spreken met impact…
 

Stemtherapie is gericht op afwijkende stemmen. Hierbij gaan we verstoorde of onevenwichtige stemfuncties verbeteren. Dit is op voorschrift van de NKO-arts. 

Ben jij benieuwd naar jouw stem? 
DOE             
 DE STEMTEST! 

ARTICULATIE

Een goede spraakklankproductie is belangrijk om je boodschap op een correcte wijze te kunnen overbrengen. Het geeft een eerste beeld van hoe jij je als spreker voelt.

 

Wij, mensen, spreken heel de dag door. Er wordt verwacht dat we dit kunnen en dat we duidelijk zijn voor anderen. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor sommigen vraagt dit meer moeite dan voor anderen. Maar hé, het is trainbaar!

 

Tijdens articulatietherapie staat jouw hulpvraag centraal. Dit kan gaan van het leren uitspreken van bepaalde letters tot een perfecte articulatie bij beroepssprekers.

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Dan kunnen we snel bepalen welke therapie voor jou het beste werkt

Gelukt. Ik contacteer je snel!

bottom of page