top of page

Therapieën

Tong lijnen .png

OMFT

OMFT staat voor oromyofunctionele therapie. Deze therapie is gericht op het onderzoeken, vaststellen en afleren van afwijkende mondgedragingen.

Bijna 90% van de bevolking vertoont afwijkend mondgedrag. Dit kan zich uiten in mondademen, foutieve zuig- en bijtgewoonten, afwijkende articulatie, afwijkend slikken en kauwen, … Wanneer men één of meerdere van deze elementen toepast, kan dit rechtstreeks invloed hebben op de stand van de tanden. Bij volwassenen focussen we minder op de correcte groei van de gebit maar meer op het voorkomen van relaps/terugval. Bij kinderen gaan we preventief te werk. 

Hiervoor ben ik te vinden in het
Medisch Centrum in Wijnegem. Afspraken kunnen telefonisch

 gemaakt worden via: 03 353 44 96

longen.png
Praten lijnen .png

STEM

Bij Labouche kan je terecht voor zowel stemtraining als stemtherapie.

Tijdens stemtraining werken we met gezonde stemmen. We gaan jouw stemmogelijkheden optimaliseren en je stembereik vergroten. Dit heeft een positieve invloed op het geven van presentaties, spreken met impact…
 

Stemtherapie is gericht op afwijkende stemmen. Hierbij gaan we verstoorde of onevenwichtige stemfuncties verbeteren. Dit is op voorschrift van de NKO-arts. 

Ben jij benieuwd naar jouw stem? 
DOE             
 DE STEMTEST! 

larynx.png
Mond toe.png

ARTICULATIE

Een goede spraakklankproductie is belangrijk om je boodschap op een correcte wijze te kunnen overbrengen. Het geeft een eerste beeld van hoe jij je als spreker voelt.

 

Wij, mensen, spreken heel de dag door. Er wordt verwacht dat we dit kunnen en dat we duidelijk zijn voor anderen. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor sommigen vraagt dit meer moeite dan voor anderen. Maar hé, het is trainbaar!

 

Tijdens articulatietherapie staat jouw hulpvraag centraal. Dit kan gaan van het leren uitspreken van bepaalde letters tot een perfecte articulatie bij beroepssprekers.

Stotteren.png

ADEMEN

Ademen is een van de meest basale, maar toch vaak over het hoofd geziene functies van ons lichaam. We ademen gemiddeld 20 000 keer per dag zonder er echt bij stil te staan. Wist je dat als je er wel bij stil gaat staan, dit tal van positieve effecten heeft?

Wanneer we
gestrest zijn hebben we een snellere ademhaling dan wanneer we in rust zijn. Maar ook andersom kan dit elkaar beïnvloeden. Wanneer we een rustige ademhaling aannemen, worden we innerlijk ook rustiger. Dit komt doordat ons bloed beter kan stromen door onze bloedvaten, en hierdoor de functies van onze spieren en onze organen verbeteren.

Wil jij hierover graag al een eerste kennis opdoen? 
 
Bestel dan           GRATIS de instructiebundel rond ademhaling. 
 

STEMMASSAGE

Een stemmassage is een techniek die gericht is op het ontspannen en verbeteren van de stem.
 

Er worden verschillende technieken en methode toegepast om de spieren rond de keel en het strottenhoofd te ontspannen, de bloedcirculatie te verbeteren en de stemkwaliteit te optimaliseren.

Stemmassages worden vaak gebruikt door mensen die hun stem veel gebruiken, zoals zangers, sprekers, acteurs, leraren en andere professionals die afhankelijk zijn van een gezonde en krachtige stem. 

BOEK NU JOUW AFSPRAAK: 

STOTTEREN

Stotteren is een spraakstoornis die mensen van alle leeftijden en achtergronden treft. 
 

Bij stotteren worden spraakpatronen verstoord, wat kan leiden tot herhalingen, blokkeringen en verlengingen.

Stottertherapie wordt afgestemd op de noden van de cliënt. Dit kan gaan van emoties, tot cognities tot het spreken zelf. Stotteren lokt gedachten uit, die op hun beurt voor een bepaald gedrag zorgen. Het is dus belangrijk om deze drie componenten in acht te nemen.

Hierbij is van belang dat zowel de cliënt zelf als de omgeving wordt betrokken bij het proces. 

Hiervoor kan u terecht bij mijn collega, Alice.

Een kijkje in de praktijk

Spaces 3._edited.jpg

Groepstraining

Naast individuele sessies geef ik ook op regelmatige basis groepstrainingen. Tijdens deze trainingen worden verschillende aspecten aangehaald en ingeoefend die belangrijk zijn voor een verstaanbare en verzorgde articulatie en optimaal stemgebruik. Zo leer je op een snelle en correcte manier enkele tips en tricks die je meteen kan toepassen in de praktijk. 

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Dan kunnen we snel bepalen welke therapie voor jou het beste werkt

Gelukt. Ik contacteer je snel!

bottom of page